top of page
Search
  • nagyiztefg

rFactor F1 2006 Round 3 - Imola​ // Geri és a Porsche újra győzelmet arat - Újra hírek a weboldalon!

Updated: Feb 19, 2019

Sok szünet után újra hírekkel teli weboldal várja a látogatókat. Ezen a hétvégén Imolába látogatott az F1 2006 mezőnye, mely versenyt óriási feszültség előzött meg. Az ezt megelőző két futamon már láthattunk egy Porsche, valamint egy Honda győzelmet. Minden F1-es rajongó fejében megfordult az, hátha egy harmadik konstruktőr győzelmével ér majd véget a verseny.

Az időmérő a szokásos benzinégetéssel kezdődött, majd a legeslegvégén mindenkinek egy vagy két gyors körre volt elegendő ideje. A legjobban Geri-nek sikerült összerakni a körét San Marinóban és 1:21:923-as köridejével sikerült megszereznie az első rajtkockát. Mellőle pedig 56 ezredes hátránnyal Berci várhatta a startot. Mögöttük Chris is közel tudott maradni, viszont Norbi, valamint az őt követők viszonylag nagy lemaradással követték a triót.



A verseny rajtja már megadta a nagydíj kezdőlendületét. Berci beragadása miatt Chris valamint Hurricane is lerajtolta őt. Geri már az első körökben hatalmas előnyre tett szert mindenkivel szemben, ekkor már szinte el is dőlt, hogyha nem hibázik, meglesz neki a második győzelme a szezonban. Ezután összeállt a Hurricane-Norbi-Eco trió, utóbbi két versenyző egyszer össze is ért egymással, majd Norbi a harmadik szektorban egy írtózatosan nagy divebomb után a kavicságyban találta magát, így Eco köszönte szépen és megelőzte riválisát. Nemsokkal később egy elég merész és horrorisztikus látványnak lehettünk szemtanúi, amikor Hurricane alatt a sikánban úgy beriszált az autó, mint sztriptíztáncosnak a hátsó fele. Komolyra fordítva a szót, Hurricane az utána levő körben hibázott, így mindkét riválisa elment mellette, de visszaverekedve magát Hurricane jött, és visszaelőzte Norbit az egyenesben.

Ekkor már Berci nagyon közel volt Chris-hez és meg is sikerült őt előznie a középső szektorban és átvette a második helyet. Rá 1 körre Hurricane és Eco cseréltek helyet. A versenyen megszámlálhatatlan sokszor történt ez meg.

Ezután jöttek a boxkiállások, melyek során közeledett egymáshoz a vezető hármas. Ezt követően hidegháború alakult ki a pályán, nagyon sok esemény nem történt az utolsó pár körig. De később beindultak az események. Gerire megérkezett az utolsó előtti körben Berci, ami nagyon megkavarta a lapokat, mivel az esetleges kanyarlevágásokért osztott büntetések után még akár Chris is nyerhetett volna. Az utolsó körben egymás mellett érkezett meg a két úriember az első sikánba, melyet Geri jobban tudott bevenni, míg Berci lecsúszott, így Gerinek maradt még annyi a gumijában, hogy be tudja húzni a futamgyőzelmet Berci előtt. Őket követte Chris, Norbi, Eco, Hurricane, Zsolti, Márkó és TomJosh.

A büntetések kiosztása után Eco és Hurricane helyet cseréltek, így Hurricane lett a negyedik hely birtokosa. Összetettben Chris-nek csökkent az előnye Gerivel szemben, Berci megelőzte Norbit és Hurricane-t. A privát bajnokságot Chris, míg a konstruktőri bajnokságot a Porsche vezeti. A száguldó cirkusz mezőnye a jövőhéten Spanyolországba látogat Catalunya-ba, amely vélhetően ugyanilyen, magas színvonalú versenyzést fog hozni a pilóták számára.

5 views0 comments
bottom of page