top of page
Search
  • nagyiztefg

​rFactor F1 2006 Round 4 - Barcelona​ // A Lamborghini győz, majd változás a büntetések miatt

Az előző heti imolai versenyhétvége után Spanyolország fogadta a száguldó cirkusz mezőnyét.

A hétvége folyamán minden gumikeverék használható volt az 1-es (leglágyabb) gumikeveréktől kezdve a 10-es (legkeményebb) gumikeverékig, ami eléggé nyitottá változtatta a versenyen használatos stratégiákat.

Az időmérő a legjobban Bercinek sikerült, aki 1:13:322-vel úgy tűnt, megszerezte az utolsó pillanatban kezdett körrel a pole pozíciót. De utólagos vizsgálatok után kiderült, leintés után kezdte meg gyorskörét, ezért visszaesett a 3. helyre és Antal 1:13:515-ös ideje lett a pole köridő. Mellette Norbi várhatta a rajtot, míg a konstruktőri pontversenyt vezető Porsche gyártó két pilótája csak az 5. illetve 8.helyről várhatta a piros lámpák kialvását.



A rajt nem úgy sikerült néhány versenyzőnek, ahogy azt ők eltervezték. Zsolti óriási rajtot véve a harmadik kanyarban már elsőként fordult, viszont megcsúszott a rázókövön, így nagyon sok tempót veszített. Ezek után nagyon sok pilóta ért össze versenytársával, talán alig lehetne versenyzőt megemlíteni, aki nem szenvedett kisebb sérüléseket.

A harmadik körben történt a verseny első drámája. Zsolt internetszolgáltatója úgy gondolta, hogy megadja magát, így fel kellett adnia a spanyol nagydíjat. Ezután kialakultak kisebb csaták Antal-Norbi, illetve Hurricane-Eco között, utóbbi párosból Eco gyorsan kiszállt és bement a boxutcába. Eco kiállása úgy megzavarta Hurricane-t, hogy az utolsó kanyarban szélesen fordult. Ezt kihasználva Geri megelőzte őt az első kanyarhoz érkezve. Geri vezetésével ezután egy vonat alakult ki, ahol a versenyzők próbáltak előzni, de a pálya kialakítása megnehezítette a dolgukat. A harmadik szektorban szinte lehetetlen volt közel tartani az autót, hogy a célegyenesben meglehessen próbálni előzni.

Eztán következtek az első boxkiállások az élen állóknak, először jött Antal, majd Norbi is. Gyorshajtásért a boxban, Antal egy boxutca áthajtásos büntetést is kapott, így valószínűsíteni lehetett, hogy kiszállt a győzelemért zajló csatából. Így Norbi és Berci közül fog kikerülni a győztes. Berci nem jött ki a boxba közel féltávig, így valószínűsíteni lehetett, hogy ő megpróbálja az egyel kevesebb boxkiállást.

A verseny felét elhagyva Hurricane, majd Márkó is meglátogatta az egyes kanyar kavicságyát. Márkó gyorsan ki tudott jönni onnét, de Hurricane nagyon úgy nézett ki, hogy beragad, de végül sikerült neki a pályára való visszatérés. Aztán szegény Hurricane alatt még az autó is elfüstölt a második szektor közepén. A veszélyes helyen leálló autó miatt, mindenkire várt egy biztonsági autó, melynek segítségével a több kiálláson lévő pilóták, valamint a lekörözött pilóta, Márkó profitálhatott és egy gyors utolsó boxkiállással visszazárkózott a mezőny végére friss gumival.

A verseny utolsó pár körében ezután egy sprintverseny alakult ki, melynek a végén Norbi örülhetett, megszerezve így a Lamborghini és saját maga első futamgyőzelmét a szezonban. Mögötte ért be Berci, Geri, Antal, Chris, Eco és Márkó, valamint kiesett Hurricane, valamint az internetével küszködő Zsolt. A versenyzők ezután gyönyörű képeket mutatva egymás mellett vonultak vissza a Parc Fermé-be, valamint az első három pilóta a rajtrácsra, beállva egymás mellé.

Ezután következett a versenybíróság feladata, hiszen szigorú kanyarlevágási szabályokat közöltek a versenyzőkkel. A legnagyobb nehézséget a 7.-8.kanyar okozta a versenyzők körében, mely miatt Norbi, valamint Antal is összeszedett egy 3 másodperces büntetést, így Berci nyerte a versenyt Norbi előtt, valamint Chris is nyert így egy helyet, megelőzve Antalt.

Az összetett állást így továbbra is Chris vezeti, bár eléggé lecsökkent előnye az üldözőkkel szemben. A privát bajnokságot Chris, a konstruktőri bajnokságot pedig a Porsche vezeti továbbra is. A következő versenyhétvégén Monte Carlo-ba látogat a mezőny, ahol ha az F1 2000-es versenyt nézzük, elég jó és végtelenül feszült versenyt láthatunk.

13 views0 comments
bottom of page