top of page
Search
  • Writer's pictureBerci

rFactor F1 2006 Round 5 - Monaco // Vonatozás, túlélés, dráma

A hétvégén újabb városállamba látogatott a száguldó cirkusz mezőnye, méghozzá a szűk utcákkal bőségesen megáldott Monte Carlo városába. Előzetesen azt lehetett várni, hogy az időmérős helyezéseket a pilóták meg fogják tartani a versenyen is, maximum pár elévágási kísérletet láthatunk. Mint utólag kiderült, tévedtünk.

Az időmérő edzés mint már megszokhattuk, a benzinégetésről és a folyamatos leggyorsabb körök dobálásáról szólt. A leggyorsabb kört végül Geri tudta futni, aki Imola után tehát ismét a pole-ból várhatta a lámpák kialvását. Mellőle Norbi indult a Lamborghini pilótája +0.429 másodperc hátrányból, a harmadik helyet pedig Bercinek sikerült megkaparintania, megelőzve Chris, Hurricane, a visszatérő Máté és az időmérőn szenvedő Márkó autóját. Bence még Ausztráliából hozott büntetése miatt kikényszerült hagyni az időmérőt.

A verseny rögtön egy rajtbalesettel indult, mikoris Bence a Grand Hotel Hairpin-ben telibe csapta Máté Alfa Corse autóját. Utólagos vizsgálatok után Bencének büntetőpontokat osztott ki a bizottság. Ezután pár kört biztonsági autó mögött ment kör után újra indult a száguldás Monacoban. Rögtön az 1.kanyarban alig bírtak elfordulni a pilóták, hiszen eléggé lehűltek gumiabroncsaik. A Rottenbiller utca most is hozta a formáját és csalogatóan invesztálni próbálta a versenyzőket, de szerencsére mindenki el tudott fordulni. Norbi és Chris elfékezték az első kanyart, így ezt kihasználva Berci két pozíciót javított két kanyar alatt, így feljött a 4.helyről a 2.helyre. Viszont csak az első szektort élte túl ismét a mezőny. Márkó a Casino előtt csúnyán összetörte a Wingman Motorsport autóját, ezáltal a biztonsági autó újabb köröket tehetett meg a már két áldozatot követelő pályán. A második újraindítás szerencsére már sikeres volt.

A következő esemény a 16.körben volt, mikoris Geri egy korai kerékcserével elsőként hajtott a boxba friss gumikért, így Berci, Norbi és Chris léptek előre a dobogó három fokára. Nemsokkal ezután Norbi is meglátogatta szerelőit, Hurricane is megízlelhette, milyen a 3.helyen menni. A 20.kör környékén végezetül minden pilóta megtalálta a boxutca bejáratát, féltávnál tehát minden versenyző már járt a boxban. A Porsche csapata viszont elég furcsa stratégiával állt elő Gerivel, mert pilótájuk másodjára is meglátogatta a boxutcát, ezzel visszaesve a 3.helyre. Ezután következett a dráma. Norbi beleállva a falba, 7 körrel a vége előtt romra törte Lamborghiniét. Utólag kiderült, Norbit bizonytalan időre el is bocsátotta, így a Lamborghini pilóta nélkül maradt és ki fogja hagyni a következő pár versenyt, hanem az egész szezont. A balesetet újabb biztonsági autós fázis követte, Geri újra bejött a boxba és vadonatúj gumikon próbálta becserkészni az előtte haladó két pilótát. Az újraindítás után már említésre méltó történés nem történt, így Berci megnyerte a versenyt, Chris behozta a Hondát a 2.helyre, Gerinek pedig meg kellett elégednie a 3.hellyel. Az utólagos vizsgálatok után viszont kiderült, hogy Chris a kiírt kanyarlevágási szabályokat többszörösen megszegte, így 3 másodperces büntetést rót ki rá a bizottság, így Geri birtokába került a 2.hely. Mögöttük Hurricane és Bence tudta befejezni a versenyt, a 4.helyen illetve az 5.helyen.

A következő héten Siverstone-ba látogat a mezőny, ahová 2 ponton belül érkezik a Berci-Chris-Geri trió. Azt hiszem, ez elég érv ahhoz, hogy velünk tartsatok pénteken!

41 views0 comments
bottom of page